DIRTSYNDICATE  ILLUSTRATIE

DirtSyndicate Illustratie Groningen voor al uw Illustratie’s!
De illustratie is een unieke kunstvorm die niet wordt bepaald door een specifieke techniek, maar door zijn context. De illustratie heeft een rijke geschiedenis maar ook een moderne, eigentijdse vorm. Illustratie brengt concepten en verhalen tot leven. Of het nu digitaal of met de hand gemaakt is, de illustratie kan zowel een meesterlijk kunstwerk en een praktische zakelijke toepassing zijn.

Daarnaast speelt de zogenaamde infographic een steeds belangrijkere rol. Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld.

Iconen en cartoons zijn een belangrijke aanvulling in drukwerk, websites en video’s. Ze ondersteunen en verrijken de tekst op een eigen wijze! Vaak puntig en duidelijk.

 

Onder invloed van de grafische vormgeving zien we dat het illustratieve werk steeds frequenter en belangrijker wordt. Wanneer er bij een grafische ontwerpopdracht een illustratie vereist word, en er geen illustratie voorhanden is, dan wordt er zelf geïllustreerd. Uitgangspunt bij de illustraties is dat het beeld niet puur autonoom werkt, maar in samenspraak met de andere elementen in het ontwerp zijn dienst vervult. DirtSyndicate maakt illustratie’s voor u.

Onderstaande illustraties zijn gebruikt voor wenskaarten bij een bos bloemen. Diverse serie’s met uiteenlopende onderwerpen die naast de illustratie een tekst bevatten. Tekst en beeld gaan een spannende interactie aan. Kleurig met een wild lettertype, de andere keer ingetogen al naar gelang het onderwerp van de wens. De illustraties zijn collage’s in Photoshop gemaakt.
www.bloemenkaartjesenzo.nl

DirtSyndicate Illustratie Groningen voor al uw Illustratie’s!