DIRTSYNICATE  FOTOGRAFIE

DirtSyndicate Fotografie Groningen voor al uw Foto’s!
Vandaag is fotografie uitgegroeid tot een krachtig middel van communicatie en een manier van visuele expressie dat het menselijk leven in al zijn facetten weergeeft. Zo is fotografie populair geworden als middel om het geheugen vast te leggen. Het grootste deel van de miljarden van de foto’s van vandaag genomen zijn momentopnamen, zij documenteren persoonlijke gebeurtenissen zoals vakanties, verjaardagen en bruiloften. Maar zij dient daarnaast ook ter illustratie of als autonome kunst.

Tegenwoordig is in het Digitale Tijdperk het bewerken van foto’s een heel belangrijk onderdeel geworden. In Photoshop kan een foto compleet aangepast en verbeterd worden. Maar ook kan elke foto tot een waar kunstwerk worden gemaakt. DirtSyndicate Fotografie gaat voor u aan de gang.

Toegepaste Fotografie
Deze serie foto’s zijn gebruikt voor kranten en periodieken. In het Forma Aktueel het blad van de Galerie Forma Aktua zijn de foto’s in opdracht gemaakt. Aan de hand van een aantal richtlijnen gemaakt en bijvoorbeeld bij interviews gebruikt.
www.forma-aktua.nl

 

Autonome Fotografie
In tegenstelling tot de toegepaste fotografie zien we bij de autonome fotografie een ander uitgangspunt. De foto’s worden over het algemeen als kunstwerk gemaakt. Wel kunnen ze later gebruikt worden een verhaal te illustreren of als een onderdeel in een illustratie of ander kunstwerk te fungeren. Bij geënsceneerde foto’s heeft de fotograaf als een regisseur alles van tevoren in scène gezet om zo volledige controle te hebben over de wijze waarop zijn of haar idee wordt gevisualiseerd.

DirtSyndicate Fotografie Groningen voor al uw Foto’s!